ابتدا مهندس مرتضی حسن آبادی سرپرست شرکت آب منطقه ای بعنوان دبیر جلسه ضمن خوش آمدگویی به حاضران با اشاره به وضعیت منابع آبی استان، گفت: بر اساس اطلاعات ایستگاهها، میزان بارش سال آبی جاری در کرمانشاه از وضعیت خوبی برخوردار نیست ارتفاع متوسط بارش استان از ابتدای سال آبی 1404-1403 تاکنون حدود 345 میلیمتر میباشد که نسبت به دوره مشابه سال آبی گذشته با حدود 477 میلیمتر، 28% کاهش و نسبت به دوره مشابه بلندمدت با حدود 425 میلیمتر، 19% کاهش یافته است. ضمناً بیشترین مقدار بارندگی استان از ابتدای سال آبی تاکنون در ایستگاه پاوه به مقدار 566 میلیمتر و کمترین در ایستگاه کنگاور به مقدار 225 میلیمتر ثبت شده است.
وی با بیان اینکه وضعیت بارشها در شرق و غرب استان متفاوت بوده، یادآور شد: وضعیت شهرستانهای شرقی نامناسبتر است، بگونهای که بیشترین کاهش بارش را در کنگاور و به میزان ۴۳ درصد داشتیم، اما در برخی شهرستانهای غربی مانند سرپلذهاب وضعیت تا حدودی بهتر است.
وی ادامه داد: در استان کرمانشاه ۲۳ محدوده مطالعاتی داریم که از این تعداد دو محدوده ممنوعه بحرانی، یازده محدوده ممنوعه و ۱۰ محدوده آزاد است.
حجم آب سدهای استان کرمانشاه را اکنون 912 میلیون متر مکعب اعلام کرد و افزود: 33 درصد مخازن سدهای استان معادل ۴۳۴ میلیون متر مکعب خالی است.
حسنآبادی به اقدامات انجام شده برای حفظ منابع آبی استان نیز اشاره کرد و ادامه داد: سال گذشته ۴۹۵ حلقه چاه غیرمجاز با صرفهجویی بیش از ۱۴ میلیون مترمکعب در استان مسدود شد که با احتساب این تعداد، مجموع چاههای مسدود شده در استان به بیش از شش هزار حلقه رسیده است.
وی با بیان اینکه در سال گذشته ۵۵۸ دستگاه کنتور هوشمند نیز بر روی چاههای مجاز استان نصب شد، مجموع چاههای دارای کنتور هوشمند در استان را ۳۷۵۸ مورد اعلام کرد..
سرپرست شرکت در ادامه از همکاری خوب وموثر دادگستری استان و دادستانی و نیروی انتظامی قدر دانی کرد.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه بر لزوم مقابله جدی با حضور کشاورزان مهاجر در کرمانشاه تاکید کرد و گفت: برخورد با اجاره اراضی کشاورزی باید بازدارنده باشد.
طهماسب نجفی ، مدیریت آب را یکی از دغدغههای مهم فعلی کشور دانست و اظهار کرد: در حال حاضر موضوع کاهش ذخایر آب زیرزمینی، کسری مخازن و فرونشستها بسیار جدی است و باید در استان کرمانشاه نیز اقدامات پیشگیرانهای در این راستا انجام شود.
معاون هماهنگی امور عمرانی استانداری کرمانشاه از سهم حدود ۸۰ درصدی بخش کشاورزی از مصرف آب یاد کرد و با بیان اینکه این امر اهمیت صرفهجویی در مصرف آب در این بخش را دو چندان میکند، اظهار کرد: باید از روشهای آبیاری گذشته مانند روشهای غرقابی فاصله بگیریم.
وی همچنین بر لزوم مدیریت حضور کشاورزان مهاجر در استان و بار مضاعفی که به منابع آبی تحمیل میکنند، تاکید کرد.
وی با تاکید بر عدم کشت برنج در استان، گفت: کشت برنج که از محصولات با نیاز آبی زیاد است به هیچ عنوان قابل پذیرش نیست و لازم است شهرستانهای استان نیز به موضوع جلوگیری از کشت برنج ورود جدی داشته باشند.
نجفی افزود: مدیریت منابع آبی و جلوگیری از تنش آبی، نیازمند برنامه کوتاه مدت،میان مدت و بلندمدت است.